luni, 22 aprilie 2019

Prajitura cu mere si struguri


Reteta preluata de pe un grup de fb.

Ingrediente:
-5 mere potrivite;
-1 ciorchine struguri albi;
-15 linguri rase faina;
- pudra de vanilie
-10 linguri ulei floarea soarelui;
-2 linguri zahar brut (sau alt indulcitor);
-1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu;
-1 lingurita rasa scortisoara;
-600 ml smantana vegetala;

Preparare:
-Merele se spala,curata de coaja,se dau pe razatoare si se scurg,se amesteca cu scortisoara,se dau deoparte.
Intr un vas se pun uleiul,zaharul si smantana si se mixeaza,dupa care se adauga vanilia,faina si bicarbonatult,se continua mixarea pana la incorporarea fainii.
Se tapeteaza o tava cu foaie copt,jumatate din compozitie se pune in tava apoi deasupra merele rase ( pe toata suprafata)apoi cealalta jumatate din compozitie,apoi boabele de struguri.
Se coace la 170 grade pana se rumeneste.
Compozitia trebuie sa fie densa nu curgatoare

PS Reteta mi s-a parut f interesanta pentru cei cu alergii la oua si la proteina laptelui de vaca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu