luni, 22 ianuarie 2018

Negresa vegana

-2 avocado
-‎75 ml ulei de masline
-‎100ml lapte vegetal
-‎50g miere de albine
-‎1 lingurita pudra de vanilie
-‎100g zahar de cocos
-‎1 lingurita pudra de tapioca
-‎1 lingurita praf de copt
-‎60g pudra de roscove
-‎1/2 lingurita de sare
-‎150g faina
-‎ciocolata neagra

Se pune avocado in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devine crema. Se adauga treptat, in ordinea scrisa,celelalte  ingrediente si la sfarsit faina. Se toarna compozitia intr-o tava mai mica,tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra bucatele de ciocolata neagra. Se da la cuptor,la 180 grade,25 minute.

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Jeleuri


-150ml zeama din compot de cirese
-2 g agar agar
-1 banana

Se blenduieste banana si se pune pe foc impreuna cu zeama din compot si agar agar. Se lasa sa fierba si se stinge focul. Se pun in formele dorite si se lasa la frigider pana se intaresc. O alternativa sanatoasa a jeleurilor din comert. Multumesc Gabriela pt reteta :)

miercuri, 10 ianuarie 2018

Prajiturele rapide din ovaz

-2 banane mari
-130g fulgi de ovaz
-ciocolata neagra

Se maruntesc bananele si se adauga fulgii de ovaz. Se pune ciocolata taiata cubulete(dupa preferinte). Se poate pune orice altceva in locul ei: alune, stafide, merisoare,etc. Se formeaza prajiturelele cu ajutorul unei linguri si se dau la cuptorul preincalzit, la 170 grade,timp de 15 min sau pana se rumenesc.

miercuri, 13 decembrie 2017

Briose cu mere(fara lactate sau ou)

-4 linguri zahar de cocos
-o cana apa minerala
-1/2 cana de ulei
-2 mere mai dulci
-1 plic praf de copt
-1 lingurita scortisoara
-2 cani faina
-1 lingurita pudra de vanilie

Se curata merele si se dau pe razatoare. Se pun intr-o tigaie pe foc,cu scortisoara si 1 li gura de zahar de cocos si se lasa pana se inmoaie. Se pun la racit.
Se amesteca cu un tel restul de zahar cu apa minerala si uleiul. Apoi se incorporeaza merele racite si se adauga vanilia,faina si praful de copt. Se pune compozitia in forme de briose,in cuptorul preincalzit in prealabil,la 170 grade ,pentru 25 min sau pana trec testul scobitorii.

sâmbătă, 9 decembrie 2017

Tort raw vegan

Blat:
-300 g migdale
-20 curmale
-1 lingura ulei de cocos(topit)

Crema:
-600g caju
-230 ml apa
-250g miere de albine
-140g ulei de cocos
-1 lingurita pudra de vanilie

Pentru blat: se dau in robot toate ingredientele pana se formeaza o pasta lipicioasa. Se intinde pe o forma de tort cu pereti detasabili si se da la frigider.
Pentru crema: se hidrateaza cu o noapte inainte caju-ul. Dupa ce s-a hodratat se pun toate ingredientele in robot pana se face o crema fina si se toarna peste blat. Se pune tortul la frigider pana se intareste crema. Eu l-am bagat si la congelator. Se scoate cam cu 10-15 min inainte de servire sa se dezghete putin. 
Este fff bun!

sâmbătă, 28 octombrie 2017

Bomboane raw

-180g pulpa nuca de cocos (pulpa ramasa dupa ce am facut lapte vegetal de cocos)
-2 lingurite unt de cacao
-1 lingurita unt de cocos
-1 lingurita miere de albine
-4 biscuiti cu cocos (sfaramati)
-merisoare

Se amesteca toate ingredientele. Pulpa de cocos era calduta deci untul de cocos si cacao s-au topit cand am amestecat si s-au legat mai bine. Se formeaza bilute in mijlocul carora se pun merisoare si apoi se dau prin fulgi de cocos, respectiv biscuiti sfaramati. Se lasa la frigider si apoi se servesc.

Briose cu dovleac

-190g faina
-1 lingurita praf de copt
-1 lngurita scortisoara
-1 vf de lingurita ghimbir
-1 vf de lingurita nucsoare
-1/2 lingurita pudra de vanilie
-1 praf de sare
-250g piure de dovleac (poate fi copt sau la aburi)
-120 ml ulei vegetal
-2 oua
-2 linguri de miere(optional)

Se amesteca ingredientele solide.
In alt bol se mixeaza ingredientele lichide si dupa aceea se adauga peste compozitia solida. Aluatul rezultat se pune in forme de briose si se lasa in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 20-25 min, sau pana trec testul scobitorii.