sâmbătă, 7 iulie 2018

Covrigi

-360ml apa calda
-1 plic drojdie
-1 lingura unt topit si apoi racit
-1 lingurita sare
-1 lingura zahar de cocos
-500-600g faina

Pt fiert:
- 2l 150ml apa
-120g bicarbonat de sodiu

In apa caldă se pune plicul de drojdie si se lasa circa 1 min. Se adauga apoi sarea,zaharul si untul topit. Se adauga si faina putin cate putin, pana rezulta un aluat nelipicios. Se lasa aluatul la odihnit pentru 10 min, acoperit cu un prosop. Intre timp se pune pe foc apa si bicarbonatul(trebuie sa fiarba). Se formeaza covrigii si se pun cate 2 in baia de apa cu bicarbonat pentru 20 sec. Daca se lasa mai mult vor capata un gust metalic. Se scot cu o spatula, se scurg de apa si se pun in tava pe hartie de copt. Se poate pune ce doriti deasupra:mac,susan,sare mare. Apoi se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 min.

luni, 2 iulie 2018

Briose cu caise


-200g faina
-150g iaurt vegetal (sau normal)
-2 oua
-1 lingurita jumatate praf de copt
-1 banana
-4 linguri miere de albine
-pudra de vanilie
-3 caise mai mari

Se amesteca faina cu praful de copt si pudra de vanilie. In alt bol se amesteca ouale, iaurtul,mierea si banana pisata. Aceasta compozitie se adauga peste cea de faina si se amesteca. Se adauga caisele taiate bucatele mici. Se pune compozitia in formele de briose si se dau la cuptorul incins in prealabil, la 180 grade, pentru 25-30 min.

luni, 4 iunie 2018

Pandispan cu visine

 

- 4 oua
- 2 linguri de apa
- 50 g unt
- 100g zahar de cocos
- 130g faina
- 1 ligurita praf de copt
- visine

Se bat albusurile separat. Dupa ce se fac spumoase se adauga jumatate de cantitate de zahăr și se bat pana devine o spuma foarte densa. Galbenusurile se mixeaza cu apa si restul de zahar pana se ingroasa si se deschide la culoare. Peste albusuri se toarna galbenusurile amestecand usor iar apoi se incorporeaza cu grija untul topit si racit si treptat faina impreuna cu praful de copt.
Intr-un vas uns cu unt si tapetat cu faina se adauga jumatate de compoziție, visine dupa bunul plac, restul de compozitie si apoi iarasi visine. Se da la cuptor pt 20-30 min la 180 (sau pana trece testul scobitorii).

luni, 22 ianuarie 2018

Negresa vegana

-2 avocado
-‎75 ml ulei de masline
-‎100ml lapte vegetal
-‎50g miere de albine
-‎1 lingurita pudra de vanilie
-‎100g zahar de cocos
-‎1 lingurita pudra de tapioca
-‎1 lingurita praf de copt
-‎60g pudra de roscove
-‎1/2 lingurita de sare
-‎150g faina
-‎ciocolata neagra

Se pune avocado in robotul de bucatarie si se mixeaza pana devine crema. Se adauga treptat, in ordinea scrisa,celelalte  ingrediente si la sfarsit faina. Se toarna compozitia intr-o tava mai mica,tapetata cu hartie de copt si se pun deasupra bucatele de ciocolata neagra. Se da la cuptor,la 180 grade,25 minute.

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Jeleuri


-150ml zeama din compot de cirese
-2 g agar agar
-1 banana

Se blenduieste banana si se pune pe foc impreuna cu zeama din compot si agar agar. Se lasa sa fierba si se stinge focul. Se pun in formele dorite si se lasa la frigider pana se intaresc. O alternativa sanatoasa a jeleurilor din comert. Multumesc Gabriela pt reteta :)

miercuri, 10 ianuarie 2018

Prajiturele rapide din ovaz

-2 banane mari
-130g fulgi de ovaz
-ciocolata neagra

Se maruntesc bananele si se adauga fulgii de ovaz. Se pune ciocolata taiata cubulete(dupa preferinte). Se poate pune orice altceva in locul ei: alune, stafide, merisoare,etc. Se formeaza prajiturelele cu ajutorul unei linguri si se dau la cuptorul preincalzit, la 170 grade,timp de 15 min sau pana se rumenesc.

miercuri, 13 decembrie 2017

Briose cu mere(fara lactate sau ou)

-4 linguri zahar de cocos
-o cana apa minerala
-1/2 cana de ulei
-2 mere mai dulci
-1 plic praf de copt
-1 lingurita scortisoara
-2 cani faina
-1 lingurita pudra de vanilie

Se curata merele si se dau pe razatoare. Se pun intr-o tigaie pe foc,cu scortisoara si 1 li gura de zahar de cocos si se lasa pana se inmoaie. Se pun la racit.
Se amesteca cu un tel restul de zahar cu apa minerala si uleiul. Apoi se incorporeaza merele racite si se adauga vanilia,faina si praful de copt. Se pune compozitia in forme de briose,in cuptorul preincalzit in prealabil,la 170 grade ,pentru 25 min sau pana trec testul scobitorii.