-250g faina
-10g drojdie proaspata
-1 ou
-25g zahar brut
-10g sare
-100g unt (vegetal sau normal)
-60ml apa rece
-60ml lapte rece (vegetal sau normal)
-1 galbenus(pt uns)
Peste faina se adauga drojdia si se incorporeaza framantand cu degetele. Se adauga sarea,zaharul,oul,apa si laptele si se framanta fff bine. Aluatul se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore.
Bucata de unt se pune intre 2 folii alimentare si se intinde cu sucitorul,sa aiba cam 1 cm grosime.
Se intinde aluatul sub forma de patrat si peste se pune untul si se acopera cu aluatul ramas. Se intinde cu sucitorul,apoi iar se impatureste aluatul si iarasi se intinde o foaie mai subtirica cu sucitorul. Trebuie avuta mare grija sa nu se prinda aluatul de sucitor pentru ca va iesi untul si va fi mult mai greu de intins. Eventual inainte de a intinde cu sucitorul se presara putina faina peate foaie.Se taie triunghiuri si apoi se impaturesc. Se ung cornurile cu 1 galbenus batut si se dau la cuptor la 180 grade ,cam 25 minute. Sunt f gustoase.
sâmbătă, 17 iunie 2017
joi, 1 iunie 2017
Briose cu banane si capsuni
-250g capsuni
-2 linguri zahar brut
-2 oua mari
-1 lingurita pudra de vanilie
-1/2 lingurita scortisoara
-1 1/2 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-115 g unt vegetal de soia
-2 banane mari
-300g faina
Se pune la topit untul. Dupa ce se topeste se lasa putin la racit. Se blenduiesc bananele si se ameateca cu ouale,vanilia iar apoi se adauga untul topit.
In alt bol se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si scortisoara. Capsunile taiate cubulete se incorporeaza usor, in amestecul de faina iar apoi se incorporeaza si compozitia umeda,amestecand usor. Compozitia se toarna in forme de briose si se da la cuptorul preincalzit,la 180 grade,pentru 25 min.
-2 linguri zahar brut
-2 oua mari
-1 lingurita pudra de vanilie
-1/2 lingurita scortisoara
-1 1/2 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-115 g unt vegetal de soia
-2 banane mari
-300g faina
Se pune la topit untul. Dupa ce se topeste se lasa putin la racit. Se blenduiesc bananele si se ameateca cu ouale,vanilia iar apoi se adauga untul topit.
In alt bol se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si scortisoara. Capsunile taiate cubulete se incorporeaza usor, in amestecul de faina iar apoi se incorporeaza si compozitia umeda,amestecand usor. Compozitia se toarna in forme de briose si se da la cuptorul preincalzit,la 180 grade,pentru 25 min.
sâmbătă, 8 aprilie 2017
Tort vegan ciocolatos
Zilele astea am vazut circuland pe facebook o reteta pe care o voi scrie mai jos,cu mici modificari. Este un tort fff bun si sanatos.
Blaturi:
-250g quinoa
-450ml apa
-175g prune uscate
-1 lingurita extract pudra de vanilie
-4 linguri pudra de roscove
-2 linguri seminte de chia
-1 praf sare
-1 lingurita praf de copt
Crema:
-1 avocado
-2 banane mici
-2 linguri miere de albine
-4 linguri pudra de roscove
-2 linguri ulei de cocos(la temp camerei)
Pentru blaturi se pune quinoa in apa cel putin 15 min. Se scurge de apa si apoi se pune in robot cu restul ingredientelor si se mixeaza. Se imparte compozitia in 2 si se pune in tavi la cuptor, la 180 grade,pentru 30 min. Tavile sa fie cam de 19 cm diametru,maxim. Eu am avut mai mari si a iesit mai plat.
Pentru crema se pun in robot toate ingredientele si se mixeaza.
Dupa ce s-au racit blaturile,se asambleaza tortul. Se poate orna cu fructe de padure,capsuni, dupa bunul plac. Eu nu am avut nimic de data asta :)
Blaturi:
-250g quinoa
-450ml apa
-175g prune uscate
-1 lingurita extract pudra de vanilie
-4 linguri pudra de roscove
-2 linguri seminte de chia
-1 praf sare
-1 lingurita praf de copt
Crema:
-1 avocado
-2 banane mici
-2 linguri miere de albine
-4 linguri pudra de roscove
-2 linguri ulei de cocos(la temp camerei)
Pentru blaturi se pune quinoa in apa cel putin 15 min. Se scurge de apa si apoi se pune in robot cu restul ingredientelor si se mixeaza. Se imparte compozitia in 2 si se pune in tavi la cuptor, la 180 grade,pentru 30 min. Tavile sa fie cam de 19 cm diametru,maxim. Eu am avut mai mari si a iesit mai plat.
Pentru crema se pun in robot toate ingredientele si se mixeaza.
Dupa ce s-au racit blaturile,se asambleaza tortul. Se poate orna cu fructe de padure,capsuni, dupa bunul plac. Eu nu am avut nimic de data asta :)
vineri, 31 martie 2017
Papanasi cu iaurt
-200g iaurt vegetal(se poate folosi normal)
-50g gris
-30g ulei de cocos la temp. camerei(unt)
-35g pesmet
-1 ou
-o lingura ulei
-un praf de sare
-1 lingurita zahar brut (miere dupa gust)
-1 lingurita pudra de vanilie
Se punei uleiul intr-o tigaie,pesmetul si jumatate din cantitatea de pudra de vanilie. Se amesteca pana se rumeneste pesmetul si se ia de pe foc.
Se amesteca bine uleiul de cocos cu grisul,se adauga oul,praful de sare,zaharul,cealalta jumatate de pudra de vanilie si iaurtul vegetal. Se amesteca bine si se pun pe foc mic amestecand incontinu,pentru a nu se lipi. Cand compozitia ajunge ca un aluat mai moale se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se fac bilute din compozitie si se dau prin pesmet. Papanasii formati se pun pe tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 5 min la 200 grade. Noi i-am servit simpli,pentru ca sunt deliciosi si asa.
-50g gris
-30g ulei de cocos la temp. camerei(unt)
-35g pesmet
-1 ou
-o lingura ulei
-un praf de sare
-1 lingurita zahar brut (miere dupa gust)
-1 lingurita pudra de vanilie
Se punei uleiul intr-o tigaie,pesmetul si jumatate din cantitatea de pudra de vanilie. Se amesteca pana se rumeneste pesmetul si se ia de pe foc.
Se amesteca bine uleiul de cocos cu grisul,se adauga oul,praful de sare,zaharul,cealalta jumatate de pudra de vanilie si iaurtul vegetal. Se amesteca bine si se pun pe foc mic amestecand incontinu,pentru a nu se lipi. Cand compozitia ajunge ca un aluat mai moale se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se fac bilute din compozitie si se dau prin pesmet. Papanasii formati se pun pe tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 5 min la 200 grade. Noi i-am servit simpli,pentru ca sunt deliciosi si asa.
sâmbătă, 25 martie 2017
Chec umed cu smochine
-250g faina integrala
-1 pachet smochine(~22 smochine)
-50g zahar brut
-50g miere de albine
-1 1/2 lingurite scortisoara
-2 lingurite praf de copt
-un praf de sare
-100ml ulei vegetal de floarea-soarelui
-500ml apa
Se mixeaza smochinele cu zaharul,mierea,scortisoara, uleiul si apa. Se pune pe foc mediu pana incepe sa fiarba si apoi la foc mic cam 15min. Pasta rezultata arata ca un sos caramel si se lasa sa se raceasca complet.
Faina amestecata cu praful de copt si sarea se incorporeaza in pasta de smochine. Se toarna compozitia in forma dorita si se lasa la cuptor la 180 grade,45 minute sau pana trece testul scobitorii. Este delicios!
-1 pachet smochine(~22 smochine)
-50g zahar brut
-50g miere de albine
-1 1/2 lingurite scortisoara
-2 lingurite praf de copt
-un praf de sare
-100ml ulei vegetal de floarea-soarelui
-500ml apa
Se mixeaza smochinele cu zaharul,mierea,scortisoara, uleiul si apa. Se pune pe foc mediu pana incepe sa fiarba si apoi la foc mic cam 15min. Pasta rezultata arata ca un sos caramel si se lasa sa se raceasca complet.
Faina amestecata cu praful de copt si sarea se incorporeaza in pasta de smochine. Se toarna compozitia in forma dorita si se lasa la cuptor la 180 grade,45 minute sau pana trece testul scobitorii. Este delicios!
sâmbătă, 25 februarie 2017
Biscuiti cu crema
Biscuiti
-1/2 cana migdale rasnite
-1/2 cana fulgi cocos
-10 curmale
-1 lingura ulei de cocos(stare solida)
-1 lingura pudra roscove
-50 ml lapte vegetal
Crema:
-1 banana
-1 mana caju hidratate
-1 lingurita miere
-1/2 lingurita praf de vanilie
Am pus la hidratat cu o noapte inainte curmalele in lapte vegetal si caju-ul in apa.
Am mixat toate ingredientele pentru biscuiti. Se mai poate adauga putin apa,depinde daca s-a inchegat compozitia.
Se formeaza biscuitii si se pun in aparatul de deshidratat pentru 4 ore. Daca nu aveti aparat pot fi puse la cuptor la 40 grade timp de 5 ore.
Se mixeaza toate ingredientele pentru crema si apoi se asambleaza biscuitii.
-1/2 cana migdale rasnite
-1/2 cana fulgi cocos
-10 curmale
-1 lingura ulei de cocos(stare solida)
-1 lingura pudra roscove
-50 ml lapte vegetal
Crema:
-1 banana
-1 mana caju hidratate
-1 lingurita miere
-1/2 lingurita praf de vanilie
Am pus la hidratat cu o noapte inainte curmalele in lapte vegetal si caju-ul in apa.
Am mixat toate ingredientele pentru biscuiti. Se mai poate adauga putin apa,depinde daca s-a inchegat compozitia.
Se formeaza biscuitii si se pun in aparatul de deshidratat pentru 4 ore. Daca nu aveti aparat pot fi puse la cuptor la 40 grade timp de 5 ore.
Se mixeaza toate ingredientele pentru crema si apoi se asambleaza biscuitii.
Supa crema de broccoli
-1 broccoli
-1 cartof dulce
-2 catei usturoi
-1 ceapa
-1/2 ardei gras
-4 cuburi supa de gaina (congelata)
-1 varf de lingurita de turmeric
-sare
-piper
-ulei de masline
Am pus la fiert broccoli,cartoful,ardeiul,cateii de usturoi si ceapa si am adaugat si cuburile congelate de supa de gaina. Cand au fiert am scurs apa in alta oala,am aruncat ceapa iar celelate legume le-am blenduit si am adaugat apa in care au fiert in functie de consistenta dorita. Am adaugat turmeric,sare,piper si ulei de masline.
-1 cartof dulce
-2 catei usturoi
-1 ceapa
-1/2 ardei gras
-4 cuburi supa de gaina (congelata)
-1 varf de lingurita de turmeric
-sare
-piper
-ulei de masline
Am pus la fiert broccoli,cartoful,ardeiul,cateii de usturoi si ceapa si am adaugat si cuburile congelate de supa de gaina. Cand au fiert am scurs apa in alta oala,am aruncat ceapa iar celelate legume le-am blenduit si am adaugat apa in care au fiert in functie de consistenta dorita. Am adaugat turmeric,sare,piper si ulei de masline.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)