Sosul de zmeura
-170 g zmeura
-2 linguri miere de albine
Chec
-260 g faina
-1 1/2 lingurita praf de copt
-110 g unt vegetal ( normal)
-110 g crema de "branza" de cocos (normala)
-3 linguri miere de albine
-3 oua
-120 ml lapte vegetal de cocos (normal)
-1 praf de sare
Intr-o tigaie se pune zmeura cu mierea si se lasa putin pe foc,sa se lege. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Se mixeaza crema de branza cu untul si mierea. Dupa ce se face o compozitie mai fina se adauga ouale , unul cate unul, mixand incontinuu.
Peste amestecul de faina se toarna amestecul cremos si apoi laptele.
Intr-o tava de cozonac se pune jumatate din compozitie, apoi se toarna o parte din sos, cealalta jumatate din compozitie si deasupra sosul ramas. Se da la cuptor la 180 grade,in jur de 45 min sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca treptat,in cuptor (eu nu am facut asa si s-a cam lasat).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu