sâmbătă, 17 iunie 2017

Croissant

-250g faina
-10g drojdie proaspata
-1 ou
-25g zahar brut
-10g sare
-100g unt (vegetal sau normal)
-60ml apa rece
-60ml lapte rece (vegetal sau normal)
-1 galbenus(pt uns)

Peste faina se adauga drojdia si se incorporeaza framantand cu degetele. Se adauga sarea,zaharul,oul,apa si laptele si se framanta fff bine. Aluatul se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore.
Bucata de unt se pune intre 2 folii alimentare si se intinde cu sucitorul,sa aiba cam 1 cm grosime.
Se intinde aluatul sub forma de patrat si peste se pune untul si se acopera cu aluatul ramas. Se intinde cu sucitorul,apoi iar se impatureste aluatul si iarasi se intinde o foaie mai subtirica cu sucitorul. Trebuie avuta mare grija sa nu se prinda aluatul de sucitor pentru ca va iesi untul si va fi mult mai greu de intins. Eventual inainte de a intinde cu sucitorul se presara putina faina peate foaie.Se taie triunghiuri si apoi se impaturesc. Se ung cornurile cu 1 galbenus batut si se dau la cuptor la 180 grade ,cam 25 minute. Sunt f gustoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu