sâmbătă, 8 aprilie 2017

Tort vegan ciocolatos

Zilele astea am vazut circuland pe facebook o reteta pe care o voi scrie mai jos,cu mici modificari. Este un tort fff bun si sanatos.

Blaturi:
-250g quinoa
-450ml apa
-175g prune uscate
-1 lingurita extract pudra de vanilie
-4 linguri pudra de roscove
-2 linguri seminte de chia
-1 praf sare
-1 lingurita praf de copt

Crema:
-1 avocado
-2 banane mici
-2 linguri miere de albine
-4 linguri pudra de roscove
-2 linguri ulei de cocos(la temp camerei)

Pentru blaturi se pune quinoa in apa cel putin 15 min. Se scurge de apa si apoi se pune in robot cu restul ingredientelor si se mixeaza. Se imparte compozitia in 2 si se pune in tavi la cuptor, la 180 grade,pentru 30 min. Tavile sa fie cam de 19 cm diametru,maxim. Eu am avut mai mari si a iesit mai plat.

Pentru crema se pun in robot toate ingredientele si se mixeaza.

Dupa ce s-au racit blaturile,se asambleaza tortul. Se poate orna cu fructe de padure,capsuni, dupa bunul plac. Eu nu am avut nimic de data asta :)


vineri, 31 martie 2017

Papanasi cu iaurt

-200g iaurt vegetal(se poate folosi normal)
-50g gris
-30g ulei de cocos la temp. camerei(unt)
-35g pesmet
-1 ou
-o lingura ulei
-un praf de sare
-1 lingurita zahar brut (miere dupa gust)
-1 lingurita pudra de vanilie

Se punei uleiul intr-o tigaie,pesmetul si jumatate din cantitatea de pudra de vanilie. Se amesteca pana se rumeneste pesmetul si se ia de pe foc.
Se amesteca bine uleiul de cocos cu grisul,se adauga oul,praful de sare,zaharul,cealalta jumatate de pudra de vanilie si iaurtul vegetal. Se amesteca bine si se pun pe foc mic amestecand incontinu,pentru a nu se lipi. Cand compozitia ajunge ca un aluat mai moale se ia de pe foc si se lasa la racit.
Se fac bilute din compozitie si se dau prin pesmet. Papanasii formati se pun pe tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor pentru 5 min la 200 grade. Noi i-am servit simpli,pentru ca sunt deliciosi si asa.

sâmbătă, 25 martie 2017

Chec umed cu smochine

-250g faina integrala
-1 pachet smochine(~22 smochine)
-50g zahar brut
-50g miere de albine
-1 1/2 lingurite scortisoara
-2 lingurite praf de copt
-un praf de sare
-100ml ulei vegetal de floarea-soarelui
-500ml apa

Se mixeaza smochinele cu zaharul,mierea,scortisoara, uleiul si apa. Se pune pe foc mediu pana incepe sa fiarba si apoi la foc mic cam 15min. Pasta rezultata arata ca un sos caramel si se lasa sa se raceasca complet.
Faina amestecata cu praful de copt si sarea se incorporeaza in pasta de smochine. Se toarna compozitia in forma dorita si se lasa la cuptor la 180 grade,45 minute sau pana trece testul scobitorii. Este delicios!

sâmbătă, 25 februarie 2017

Biscuiti cu crema

Biscuiti
-1/2 cana migdale rasnite
-1/2 cana fulgi cocos
-10 curmale
-1 lingura ulei de cocos(stare solida)
-1 lingura pudra roscove
-50 ml lapte vegetal

Crema:
-1 banana
-1 mana caju hidratate
-1 lingurita miere
-1/2 lingurita praf de vanilie

Am pus la hidratat cu o noapte inainte curmalele in lapte vegetal si caju-ul in apa.
Am mixat toate ingredientele pentru biscuiti. Se mai poate adauga putin apa,depinde daca s-a inchegat compozitia.
Se formeaza biscuitii si se pun in aparatul de deshidratat pentru 4 ore. Daca nu aveti aparat pot fi puse la cuptor la 40 grade timp de 5 ore.
Se mixeaza toate ingredientele pentru crema si apoi se asambleaza biscuitii.

Supa crema de broccoli

-1 broccoli
-1 cartof dulce
-2 catei usturoi
-1 ceapa
-1/2 ardei gras
-4 cuburi supa de gaina (congelata)
-1 varf de lingurita de turmeric
-sare
-piper
-ulei de masline

Am pus la fiert broccoli,cartoful,ardeiul,cateii de usturoi si ceapa si am adaugat si cuburile congelate de supa de gaina. Cand au fiert am scurs apa in alta oala,am aruncat ceapa iar celelate legume le-am blenduit si am adaugat apa in care au fiert in functie de consistenta dorita. Am adaugat turmeric,sare,piper si ulei de masline.

sâmbătă, 18 februarie 2017

Crema de "branza" cu ceapa verde

-jumatate de ceasca de caju
-un praf de sare
-3 linguri drojdie inactiva
-jumatate de ceapa verde(dupa gust)
-o ceasca apa

Caju-ul se lasa la hidratat cu o noapte inainte. Caju-ul hidratat si restul ingredientelor,exceptand ceapa, se pun in robot si se mixeaza pana iese o crema fina. Mai puteti adauga apa daca vreti sa fie mai moale. La sfarsit se adauga ceapa taiata marunt.

P.S. Nu e gustul unei creme de branza originala dar e o buna alternativa atunci cand exista alergii la proteina laptelui de vaca.

vineri, 10 februarie 2017

Batoane cu ovaz si afine




Primul strat
-1 banana
-1 lingurita scortisoara
-5 linguri de suc de mere
-1 lingurita pudra de vanilie
-1 lingura ulei de cocos(la temp camerei)
-~180 g fulgi de ovaz
-un praf de sare

Topping
-45g fulgi de ovaz
-seminte de chia,susan,in rasnite(~ o lingura din fiecare)
-un praf de scortisoara
-1 lingura de miere
-2 linguri zeama de lamaie
-afine(o cescuta)

Intr-un bol se mixeaza banana,sucul de mere,uleiul de cocos. Se adauga peste ele ovazul,scortisoara,pudra de vanilie,sarea si se amesteca. Amestecul se pune intr-o tava,tapetata cu hartie de copt,si se da la cuptor,la 170 grade pt 10 min.

Se amesteca toate ingredientele pentru topping. Se intinde amestecul,cu o spatula,peste primul strat si se mai da la cuptor pentru inca 10-15 min. Dupa ce se raceste,se portioneaza.