miercuri, 25 mai 2016

Nutella

-150g alune de padure crude
-2 linguri ulei de cocos
-2 linguri pudra de roscove
-5 curmale hidratate in prealabil
-o banana
-4 linguri de lapte

 Se mixeaza alunele in robot si peste ele se adauga restul ingredientelor si se mai mixeaza pana iese o crema. Este f buna!

miercuri, 18 mai 2016

Waffles


-250g faina
-300 ml lapte
-150g unt topit
-2 lingurite pudra de vanilie
-3 oua
-1 praf copt
-2 linguri miere de albine.

Am amestecat toate ingredientele,am turnat compozitia in forme de silicon si le-am lasat la cuptorul preincalzit la 200grade, pentru 15 min.

Reteta este de aici si am adaptat-o putin pt cel mic:

http://www.teoskitchen.ro/2008/04/waffe-goffre-reteta-de-baza.html



vineri, 13 mai 2016

Biscuiti cu vanilie

-200g unt la temperatura camerei
-1 ou
-4 linguri miere
-2-3 lingurite pudra de vanilie
-350g faina

Se amesteca toate ingredientele. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Dupa ce s-a format aluatul,se intinde si se taie forme si se pun la cuptor pt 7-8 minute,pana se rumenesc. Sunt f buni,seamana la gust cu biscuitii cu unt din comert.

marți, 10 mai 2016

Bulgur cu legume

-3 cepe verzi micute
-1/2 morcov mare
-1/2 adrei gras mare
-1/2 dovlecel
-1/2 de pastarnac
-1/2 ceasca cu bulgur
-2 cesti apa
-2 lingurite de ulei de cocos
-patrunjel verde
-un praf de sare
Se "calesc" legumele taiate cubulete(eu morcovul l-am dat prin razatoarea mare) in putina apa cu uleiul de cocos. Dupa ce s-au inmuiat se adauga bulgurul (spalat inainte),apa,sarea si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa la nevoie. La sfarsit se presara patrunjel verde.

Prajitura norvegiana

In sfarsit am incercat si eu faimoasa prajitura norvegiana. Este super buna. Si baietelului i-a placut f mult dar si mie.
Reteta o gasiti aici,pe blogul Flaviei:

http://www.noidoisibebe.ro/prajitura-norvegiana/

Multumesc pt inspiratie Flavia!

marți, 26 aprilie 2016

Ficatei de pui cu gutuie si cus cus

Se pun la fiert in apa ficateii de pui. Dupa ce incep sa fiarba, se scot,se clatesc si apoi se pun iarasi pe foc cu apa cat sa ii cuprinda,cu 2 catei de usturoi pisati si 2 frunze de dafin.
Se lasa sa dea un clocot dupa care se adauga o mana de praz tocat,2-3 maini de gutuie taiata cubulete(eu am avut la congelator),suc de rosii.
Dupa ce a dat in clocot si e moale gutuia se adauga cus cus cat sa absoarba sosul(eu am pus o lingura jumatate). La sfarsit am presarat patrunjel. F bun!

Briose cu afine si iaurt

-24 linguri faina alba
-1 lingurita scortisoara
-1/2 lingurita nucsoara
-1 lingurita praf de copt
-2 lingurite ulei de masline
-5 linguri miere de albine
-16 linguri iaurt
-1 ou
-un praf de sare
-1 pumn afine
-pudra de vanilie

Am amestecat faina cu scortisoara,nucsoara,praful de copt,sarea si pudra de vanilie. Am adaugat mierea de albine,oul,uleiul si iaurtul si am amestecat cu o furculita. Am adaugat afinele. Am pus in forme de briose si am lasat la cuptorul incins in prwalabil la 180 grade,20 min. Sunt delicioase si au iesit fff multe sa ne ajunga si noua,celor mari!