sâmbătă, 9 decembrie 2017

Tort raw vegan

Blat:
-300 g migdale
-20 curmale
-1 lingura ulei de cocos(topit)

Crema:
-600g caju
-230 ml apa
-250g miere de albine
-140g ulei de cocos
-1 lingurita pudra de vanilie

Pentru blat: se dau in robot toate ingredientele pana se formeaza o pasta lipicioasa. Se intinde pe o forma de tort cu pereti detasabili si se da la frigider.
Pentru crema: se hidrateaza cu o noapte inainte caju-ul. Dupa ce s-a hodratat se pun toate ingredientele in robot pana se face o crema fina si se toarna peste blat. Se pune tortul la frigider pana se intareste crema. Eu l-am bagat si la congelator. Se scoate cam cu 10-15 min inainte de servire sa se dezghete putin. 
Este fff bun!

sâmbătă, 28 octombrie 2017

Bomboane raw

-180g pulpa nuca de cocos (pulpa ramasa dupa ce am facut lapte vegetal de cocos)
-2 lingurite unt de cacao
-1 lingurita unt de cocos
-1 lingurita miere de albine
-4 biscuiti cu cocos (sfaramati)
-merisoare

Se amesteca toate ingredientele. Pulpa de cocos era calduta deci untul de cocos si cacao s-au topit cand am amestecat si s-au legat mai bine. Se formeaza bilute in mijlocul carora se pun merisoare si apoi se dau prin fulgi de cocos, respectiv biscuiti sfaramati. Se lasa la frigider si apoi se servesc.

Briose cu dovleac

-190g faina
-1 lingurita praf de copt
-1 lngurita scortisoara
-1 vf de lingurita ghimbir
-1 vf de lingurita nucsoare
-1/2 lingurita pudra de vanilie
-1 praf de sare
-250g piure de dovleac (poate fi copt sau la aburi)
-120 ml ulei vegetal
-2 oua
-2 linguri de miere(optional)

Se amesteca ingredientele solide.
In alt bol se mixeaza ingredientele lichide si dupa aceea se adauga peste compozitia solida. Aluatul rezultat se pune in forme de briose si se lasa in cuptorul preincalzit la 180 grade cam 20-25 min, sau pana trec testul scobitorii.

miercuri, 11 octombrie 2017

Chec cu zmeura si crema de branza

Sosul de zmeura
-170 g zmeura
-2 linguri miere de albine

Chec
-260 g faina
-1 1/2 lingurita praf de copt
-110 g unt vegetal ( normal)
-110 g crema de "branza" de cocos (normala)
-3 linguri miere de albine
-3 oua
-120 ml lapte vegetal de cocos (normal)
-1 praf de sare

Intr-o tigaie se pune zmeura cu mierea si se lasa putin pe foc,sa se lege. Se lasa sa se raceasca.
Se amesteca faina cu praful de copt si sarea.
Se mixeaza crema de branza cu untul si mierea. Dupa ce se face o compozitie mai fina se adauga ouale , unul cate unul, mixand incontinuu.
Peste amestecul de faina se toarna amestecul cremos si apoi laptele.
Intr-o tava de cozonac se pune jumatate din compozitie, apoi se toarna o parte din sos, cealalta jumatate din compozitie si deasupra sosul ramas. Se da la cuptor la 180 grade,in jur de 45 min sau pana trece testul scobitorii.
Se lasa sa se raceasca treptat,in cuptor (eu nu am facut asa si s-a cam lasat).



sâmbătă, 29 iulie 2017

Briose cu banane si mix de seminte

-150g faina
-2 linguri rase de zahar brut
-1 banana
-5 oua de prepelita(~2 oua gaina)
-1 lingurita scortisoara
-1 lingurita ghimbir
-1 lingurita praf de copt
-100ml lapte vegetal de hrisca(sau orice lapte)
-1 varf de lingurita de sare
-80g unt
-2-3 linguri de mix de seminte crude (floarea soarelui,dovleac)

Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga banana blenduita si apoi faina amestecata cu scortisoara,ghimbirul,sarea si praful de copt. Untul se topeste si se lasa la racit,apoi se toarna peste compozitie impreuna cu laptele. La sfarsit se adauga mixul de seminte(eu le-am dat prin robot de 2 ori cat sa se marunteasca putin). Se pun in cuptor la 180 de grade pentru 15-20 ,sau pana cand trec testul scobitorii.

sâmbătă, 17 iunie 2017

Croissant

-250g faina
-10g drojdie proaspata
-1 ou
-25g zahar brut
-10g sare
-100g unt (vegetal sau normal)
-60ml apa rece
-60ml lapte rece (vegetal sau normal)
-1 galbenus(pt uns)

Peste faina se adauga drojdia si se incorporeaza framantand cu degetele. Se adauga sarea,zaharul,oul,apa si laptele si se framanta fff bine. Aluatul se pune intr-un castron acoperit cu folie alimentara si se lasa la frigider pentru cel putin 2 ore.
Bucata de unt se pune intre 2 folii alimentare si se intinde cu sucitorul,sa aiba cam 1 cm grosime.
Se intinde aluatul sub forma de patrat si peste se pune untul si se acopera cu aluatul ramas. Se intinde cu sucitorul,apoi iar se impatureste aluatul si iarasi se intinde o foaie mai subtirica cu sucitorul. Trebuie avuta mare grija sa nu se prinda aluatul de sucitor pentru ca va iesi untul si va fi mult mai greu de intins. Eventual inainte de a intinde cu sucitorul se presara putina faina peate foaie.Se taie triunghiuri si apoi se impaturesc. Se ung cornurile cu 1 galbenus batut si se dau la cuptor la 180 grade ,cam 25 minute. Sunt f gustoase.

joi, 1 iunie 2017

Briose cu banane si capsuni

-250g capsuni
-2 linguri zahar brut
-2 oua mari
-1 lingurita pudra de vanilie
-1/2 lingurita scortisoara
-1 1/2 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita bicarbonat
-115 g unt vegetal de soia
-2 banane mari
-300g faina

Se pune la topit untul. Dupa ce se topeste se lasa putin la racit. Se blenduiesc bananele si se ameateca cu ouale,vanilia iar apoi se adauga untul topit.
In alt bol se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si scortisoara. Capsunile taiate cubulete se incorporeaza usor, in amestecul de faina iar apoi se incorporeaza si compozitia umeda,amestecand usor. Compozitia se toarna in forme de briose si se da la cuptorul preincalzit,la 180 grade,pentru 25 min.