sâmbătă, 7 iulie 2018

Covrigi

-360ml apa calda
-1 plic drojdie
-1 lingura unt topit si apoi racit
-1 lingurita sare
-1 lingura zahar de cocos
-500-600g faina

Pt fiert:
- 2l 150ml apa
-120g bicarbonat de sodiu

In apa caldă se pune plicul de drojdie si se lasa circa 1 min. Se adauga apoi sarea,zaharul si untul topit. Se adauga si faina putin cate putin, pana rezulta un aluat nelipicios. Se lasa aluatul la odihnit pentru 10 min, acoperit cu un prosop. Intre timp se pune pe foc apa si bicarbonatul(trebuie sa fiarba). Se formeaza covrigii si se pun cate 2 in baia de apa cu bicarbonat pentru 20 sec. Daca se lasa mai mult vor capata un gust metalic. Se scot cu o spatula, se scurg de apa si se pun in tava pe hartie de copt. Se poate pune ce doriti deasupra:mac,susan,sare mare. Apoi se baga la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 12-15 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu