sâmbătă, 21 iulie 2018

Supa crema de dovlecel cu telina

-1 dovlecel mare
-1 sfert de radacina de telina (mai mare)
-2 catei de usturoi
-1 ceapa medie
-1 cartof
-unt
-smantana vegetala
-taietei de casa
-sare, piper

Se taie cubulete dovlecelul cu telina si impreuna cu ceapa sisi usturoi se pun la fiert. In apa in care fierb se pune și putin ulei de masline. Cartoful se fierbe separat.  Cand toate sunt fierte se scurg de apa care se pune intr-un castronel separat si se blenduiesc f bine legumele. Se adauga treptat din apa in care au fiert, se adauga untul si smantana dupa gust. Apoi toata supa se strecoara prin sita de 2-3 ori. La sfarsit se pune iarasi putin pe foc si se adauga taieteii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu