miercuri, 27 februarie 2019

Desert raw vegan


- 200g caju
- 3 linguri sirop de artar
- 1 lingurita pudra de vanilie
- un praf de sare
- 50g ulei de cocos
- zmeura
- afine

Caju-ul se hidrateaza in apa pt 2 ore.
Dupa ce s-a hidratat, se spala bine, se scurge de apa si se pune in robot. Se adauga siropul de artar, vanilia, sarea, uleiul de cocos topit. Se mixeaza pana iese o crema fina care se imparte in 2. O parte se amesteca cu zmeura blenduita si alta cu afinele blenduite. Se pune in forme de silicon jumatate de compozitie de afine si jumatate de zmeura si se dau la congelator pentru 4-5 ore. Se scot cu 2 ore inainte de servire.

sâmbătă, 23 februarie 2019

Chec de banane

-4 banane coapte
-50g zahar de cocos
-55g ulei de cocos topit
-60 ml lapte vegetal
-2 oua
-210g faina
-5g praf de copt
-1/2 lingurita de sare
-1 lingurita scortisoara

Se zdrobesc bananele cu furculița și apoi se adaugă pe rând zahărul, uleiul,laptele și ouăle, omogenizând bine compoziția. Peste ingredientele lichide se adaugă cele solide: faina,praful de copt, scorțișoara și sarea. După ce se amestecă bine toate ingredientele se da la cuptor,la 180 grade, pentru 20-25 min sau până trece testul scobitorii.

luni, 21 ianuarie 2019

Ciocolata raw

-250g unt de arahide (sau migdale etc)
-70g ulei de cocos (topit)
-2 linguri miere de albine
-40g pudra de roscove
-10 pic ulei esential de portocale
-o mana de migdale macinate

Se pun in robot toate ingredientele si se mixeaza la viteza mare. Se torna in formele dorite si se da la frigider pentru o ora. Se portioneaza rapid si apoi se pastreaza la congelator.

marți, 16 octombrie 2018

Prajitura cu "crema" de migdale

Blat:
- 2 oua
- 2 linguri rase zahar de cocos
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte de ovaz
- 12 linguri de faina
- 1 pachet praf de copt

"Crema":
- 2 oua
- 2 linguri miere
- 2 cutii crema tartinabila de migdale Simply V
- 1 lingurita praf de vanilie
- 4 picaturi ulei esential de lamaie (eu am pus de la Doterra)

Prima data se face blatul. Ouale se mixeaza cu zaharul, adaugand apoi uleiul si pe rand faina cu praful de copt si laptele. Se pune compozitia in tava, la cuptor, la 180 grade, pentru 10-15 min.
Intre timp se mixeaza crema de migdale cu mierea, praful de vanilie si uleiul esential de lamaie. Se adauga treptat cate un ou.
Dupa 10 min se scoate blatul din cuptor si se toarna crema deasupra. Se mai lasa la cuptor pentru 20-25 min sau pana cand e rumena deasupra si trece testul scobitorii.

miercuri, 1 august 2018

Șarlotă


-2 linguri rase pudra de roscove sau cacao raw
-1 lingura faina
-2 linguri zahar de cocos
-1 cana lapte (normal sau vegetal)

Se amesteca ingredientele solide si apoi se toarna laptele putin cate putin, amestecand. Se pune amestecul pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Se lasa putin sa se raceasca și se toarna in cupe. Se dau la frigider pana se racesc bine.

luni, 23 iulie 2018

Chec de "ciocolata" cu avocado si alune

-2 avocado
-50g smantana vegetala
-30g ulei de cocos topit
-2 oua
-3 linguri miere de albine
-1 lingurita pudra de vanilie
-220g faina
-20g pudra de roscove
-60g alune de padure
-1 lingurita praf de copt
-1/2 lingurita sare
-bucatele de ciocolata neagra(optional)

Se da prin blender avocado si se mixeaza cu smantana, uleiul de cocos topit, mierea de albine si ouale(la temp camerei).
Se maruntesc alunele si se amesteca cu ingredientele solide: faina, praf de copt, sare, pudra de roscove si cea de vanilie.
Ingredientele solide se amesteca cu cele lichide si se adauga bucatelele de ciocolata neagra. Se pune amestecul in tava de chec si se da la cuptor la 180 grade pentru 30 min sau pana trece testul scobitorii.

sâmbătă, 21 iulie 2018

Supa crema de dovlecel cu telina

-1 dovlecel mare
-1 sfert de radacina de telina (mai mare)
-2 catei de usturoi
-1 ceapa medie
-1 cartof
-unt
-smantana vegetala
-taietei de casa
-sare, piper

Se taie cubulete dovlecelul cu telina si impreuna cu ceapa sisi usturoi se pun la fiert. In apa in care fierb se pune și putin ulei de masline. Cartoful se fierbe separat.  Cand toate sunt fierte se scurg de apa care se pune intr-un castronel separat si se blenduiesc f bine legumele. Se adauga treptat din apa in care au fiert, se adauga untul si smantana dupa gust. Apoi toata supa se strecoara prin sita de 2-3 ori. La sfarsit se pune iarasi putin pe foc si se adauga taieteii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.